Van A naar B binnen een paar minuten: goedkope treinkaartjes brengen je waar je zijn moet. Ben je iemand die vaak moet reizen? Voor school? Voor werk? Of juist omdat je ervan houdt om te shoppen in de stad in de buurt? Er zijn veel verschillende redenen waardoor je met het OV zou willen of moeten. Daarnaast is het ook veel beter voor de natuur. Wil je weten waarom? En hoe je aan deze treinkaartjes kunt komen? Lees dan verder. 

Redenen om met het OV te gaan 

Wanneer je op zoek me bent naar goedkope treinkaartjes zal je dus met het OV moeten. Er zijn hiervoor verschillende redenen. Een reden kan zijn dat je voor school verder weg moet reizen. Ben je student en zit je op een opleiding die niet dicht in de buurt is? Grote kans dat je dan met het OV zal moeten om op tijd in de les te komen. 

Een andere reden is dat je voor werk moet reizen. Als je ergens werkt op een plek die niet dicht bij je huis is, kun je het OV gebruiken. Hiervoor zoek je graag naar de goedkope treinkaartjes. Wellicht omdat je reiskosten niet worden vergoed of juist omdat je maar een kleine vergoeding krijgt voor het reizen. Een laatste reden is dat je scherp geprijsde treinkaartjes wilt bemachtigen voor een dagje uit. Heb je geen rijbewijs en wil je wat met je vriendinnen gaan doen? Dan kun je ervoor kiezen om toch met het OV op de plaats van bestemming te komen, zonder urenlang te fietsen of lopen. 

Een vergrootglas zal je helpen

Wanneer je op zoek bent naar deze treinkaartjes zijn er een paar opties. Als eerste kun je goedkope treinkaartjes bemachtigen door middel van acties. Vaak hebben bedrijven acties lopen over hoe je goedkope treinkaartjes wilt bemachtigen. Je kunt een bijvoorbeeld bij de Kruidvat een trein dagkaart bemachtigen. Hiermee kun je overal en nergens heen gaan voor maar een vaste prijs. Zo heb je ook geen OV chipkaart nodig. 

Ten tweede kun je goedkope treinkaartjes bemachtigen als je op een bepaalde tijden met de trein weggaat. Tijdens daluren zijn de prijzen goedkoper dan tijdens de spitsuren. Dit komt doordat de vraag naar treinkaartjes tijdens spitsuren hoger is dan tijdens de daluren. Hierdoor zal de prijs van de treinkaartjes tijdens spitsuren ook meer stijgen. Probeer zo vroeg of zo laat mogelijk de trein te pakken en vermijd de spits om de beste deal te krijgen.

Verschillende redenen om te kiezen voor goedkope treinkaartjes

Wanneer je op zoek bent naar goedkope treinkaartjes kan dat verschillende oorzaken hebben. Je moet bijvoorbeeld naar school, naar je werk of wilt gewoon gezellig een dagje weg met je vrienden of vriendinnen. Hierdoor wil je juist zo min mogelijk geld kwijt zijn. Dit kun je doen door acties, zoals bijvoorbeeld een dagkaart. Maar ook kun je goedkope treinkaartjes bemachtigen door naast de spitsuren te reizen met de trein. Als je in de daluren reist zal je namelijk minder geld kwijt zijn voor een treinreis dan tijdens spitsuren. Binnenkort kun je veel vaker reizen dan je denkt. Ga voor meer tips voor reizen met de trein naar treinreiziger.nl!

Je kan misschien ook genieten van: