Wenen is een prachtige stad om naartoe te gaan voor een citytrip. Er is ontzettend veel te zien en te doen in deze stad. Een Wenen trein reis is aan te raden voor iedereen die wel toe is aan een paar daagjes uit! Wij vertellen je graag meer over een citytrip naar Wenen, dus lees gauw verder! 

Citytrip met de Wenen trein 

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar Wenen is goed bereikbaar met de trein! Voor een prima prijsje kun je met de trein naar Wenen! Voor iedereen die houdt van mooie steden, is dit zeker een stad die je moet toevoegen aan je lijstje. Het voordeel aan de Wenen trein is dat je tijdens je reis je benen kunt strekken. Wanneer je in de auto zit kun je niet om het halfuur even stoppen om rond te lopen, want dat schiet natuurlijk niet op. In de trein kun je echter zo vaak op staan als je wilt! Ook is met de trein gaan erg handig als je kinderen hebt, want ze hoeven dan niet urenlang op dezelfde stoel te zitten en worden hierdoor niet zo ongeduldig. 

Waarom naar Wenen? 

Maar wat maakt dat Wenen zo’n mooie stad is om met de Wenen trein naar toe te gaan? Nou, hier bruist cultuur echt! Wenen is de stad van opera en klassieke kunsten. Voor de kunstkenner onder ons, is het ook mooi om te zien dat je in de stad overal barokke architectuur terug kan vinden. Dat is tevens niet alleen leuk voor een kunstkenner, want het is simpelweg prachtig! Ook voor de jongeren onder ons is Wenen een geweldige stad om naar toe te gaan. Het is een echte studentenstad waar veel gelegenheden zijn om uit te gaan. Ook zijn er veel leuke winkels hier, wat leuk is wanneer je een dagje wilt shoppen! Kunst, cultuur en meer, wie wil dat nou niet? 

Tips voor je reis naar Wenen 

We hebben bovendien nog een aantal tips voor je als je besluit om met je citytrip naar Wenen te gaan. We raden namelijk aan om zeker minimaal drie dagen voor je reis uit te trekken. In Wenen is namelijk zoveel te zien en te doen dat je echt meer dan twee dagen nodig hebt om alles te bezichtigen! Het zou jammer zijn als de Wenen trein alweer terug naar huis gaat wanneer je nog niet alles hebt kunnen zien! Ook raden we aan om in de omgeving van de stad te kijken. 

Buiten Wenen liggen namelijk veel mooie plekken die zeker ook het bekijken waard zijn. In de stad zelf raden we je aan om zeker eens met de boot over de Donau te varen! Er zijn verschillende rondvaartboten die over de Donau gaan en vanaf het water kan je alle mooie bezienswaardigheden zien. Ook raden we je aan om zeker eens een kijkje te nemen in de Donautoren! Wie wil er nou niet een kop koffie drinken met een prachtig uitzicht op wel 160 meter hoogte? Reizen met de Wenen trein is dus een echte aanrader!

Je kan misschien ook genieten van: