In Zuidoost-Azië bij de grens met Maleisië, Myanmar, Cambodja en Laos ligt Thailand. Van oorsprong betekent de naam van het land ‘vrij land’ en het heeft een gevarieerd landschap met beboste bergen, regenwouden, rivieren en stukken droge grond. De bevolking van Thailand staat bekend als gastvrij en daarom wordt het ook wel het ‘Land van de Glimlach’ genoemd. Een reis Thailand is absoluut aan te raden als je op zoek bent naar een gevarieerd landschap met vele activiteiten. Het is niet voor niets een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. 

Ga tijdens een reis Thailand voorbereid op reis

Het verkeer is een van de grote aandachtspunten als je een reis Thailand maakt. De verkeersdoden zijn daar torenhoog, wat komt door een combinatie van alcoholgebruik een roekeloos rijden. Vaak wordt er op tweewielers geen helm gedragen en niet iedereen heeft een rijbewijs. Let dus goed op met je begeven in het verkeer als kwetsbare deelnemer. 

Een ander belangrijk punt waar je je op moet voorbereiden tijdens een reis Thailand, is het strenge anti-rook beleid dat er gevoerd wordt. Naast de verboden van de gewone sigaret zijn ook elektronische sigaretten en e-sigaret verboden, inclusief de vullingen. Zo mag er op luchthavens, openbare parken, dierentuinen, markten, het strand, openbare gebouwen, cafés en winkels niet gerookt worden. Als je de boetes omrekent naar euro’s kost een eenvoudige overtreding je al snel 600 euro. Het is aan te raden om je aan deze regels strikt te houden. Hetzelfde geldt voor drugs, zoals wiet. De gevangenisstraffen, ook voor het eigen gebruik, zijn hoog en er wordt streng gecontroleerd. 

Thailand, het land voor de perfecte vakantiebestemming

Het land is wereldberoemd als de perfecte vakantiebestemming, mede door zijn perfecte stranden. De eilanden Phuket en Koh Samui worden als mooiste stranden van de wereld beschouwd waar je heerlijk kunt zonnen, zwemmen, snorkelen en duiken. Zowel een ontspannen als actieve reis kun je er van maken.

Als je op zoek bent naar een vakantie om te backpacken dan is reis Thailand ook een aanrader. Het is een relatief goedkoop land, valt goed te bereizen en is veilig. Zo kun je op de stranden van Koh Phangan overdag zonnen, maar ’s avonds feesten en de volgende dag doorreizen naar een ander gebied met een nieuwe verrassing. Zoals het bewonderen van de eeuwenoude cultuur in tempels of juist de hoofdstad Bangkok maar haar roering. De naam van de stad betekent ‘Stad van de Engelen’ en je kunt er geweldig shoppen, heerlijk eten bij de kraampjes op straat en je kunt zelfs de Chao Phraya Rivier over met een boot. 

Een reis Thailand is zo veelzijdig of eenvoudig als je hem zelf wilt maken. Je kunt dagenlang aan het strand hangen, maar je kunt ook een rondreis Thailand maken en backpacken. Het land voldoet aan de basisbeginselen voor een goede backpack-trip, maar kan je ook voorzien in pure rust en ontspanning midden in de natuur. Ga met de hulp van Van Verre voorbereid op pad en geniet van dit prachtige land en haar bijzondere landschappen en cultuur. 

Je kan misschien ook genieten van: