Reizen is een spannende ervaring. Maar het kiezen van de juiste voeding en het behouden van een ideaal lichaamsgewicht tijdens het reizen wordt soms een uitdaging. Reizen, of het nu voor zaken of vakantie is, laat de reiziger kennismaken met een hele wereld van verleidingen die een op dieet zijnde reiziger thuis misschien niet heeft meegemaakt. Het is moeilijk om vakanties en vakanties gezond te maken zonder je zorgen te maken over het gewicht, vooral als iemand de afgelopen maanden moeite heeft gehad om af te vallen. Trouwens, als je op reis bent, is er altijd de verleiding van heerlijk eten en exotische menu’s, nog verergerd door het gebrek aan tijd, onderbreking van de dagelijkse routine en het gezelschap van andere vrienden en familieleden. Het is niet ongebruikelijk dat velen van ons zich schuldig voelen over het niet eten van een gezond dieet of te veel eten, vooral tijdens zakenreizen of vakanties. En als je eenmaal thuis bent van het reizen, begin je je schuldiger te voelen over je gewichtstoename en begin je je af te vragen of de reis überhaupt de moeite waard was.

Hoe zouden we dan een balans vinden tussen eten wat we lekker vinden en ons tegelijkertijd geen zorgen maken over wat we eten? Hoe gaan we onze vakanties en vakanties leuk en spannend maken zonder ons zorgen te maken over een gezond voedingspatroon? Maar het feit is dat als je leert eenvoudige maar slimme keuzes te maken, gezond eten geen moeilijke taak is, zelfs niet als je op reis bent. Een kleine wijziging in uw dieet tijdens vakanties en reizen is niet moeilijk. Je wil natuurlijk geen liposuctie iedere keer voordat je op vakantie gaat. Hier zijn een paar tips die u kunnen helpen uw vakanties en vakanties gezond te maken zonder u zorgen te maken over uw gewicht:

Plan vooruit het soort dieet dat u zoekt tijdens uw vakanties en vakanties.

Eet waar mogelijk hele, verse en onbewerkte voedingsmiddelen. Volkorenbrood bevat bijvoorbeeld complexe koolhydraten die rijk zijn aan volkoren granen en vezels waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt; je eet minder en komt niet aan (of valt zelfs niet af).

Als u vliegt, vraag dan bij het boeken van uw vliegticket naar uw voedselopties. Houd je meer van vegetarische gerechten, ga ervoor. Vegetarische gerechten zijn soms gezonder en voedzamer.

Als je maaltijden in het vliegtuig wilt vermijden, eet je maaltijd dan voor je vlucht. Eet een lichte maaltijd die sandwiches, mager vlees, vruchtensap, groenten en volkoren pasta kan bevatten. Maaltijden tijdens de vlucht zijn over het algemeen rijk aan vet en koolhydraten.

Als u aan het rijden bent, vermijd dan de verleiding om bij elk fastfoodrestaurant te stoppen. Probeer indien nodig gezondere opties te kiezen, zoals kipfilets, light frisdrank en andere gezonde producten.

Als je met de auto, bus of trein reist, kun je ook je eigen eten meenemen. Volkorenbrood, magere kip, pitabroodjes en magere kaas zijn enkele gezonde voedingsmiddelen die ideaal zijn voor op reis. Fruit zoals druiven, appels, bananen, peren en noten zoals walnoten, pinda’s en amandelen zijn goed om onderweg van te smullen. Magere koekjes, haverrepen en groene thee zijn andere gezonde producten die gemakkelijk mee te nemen zijn.

Probeer tijdens uw verblijf in motels en hotels een gezond dieet te kiezen; kies voor het ontbijt bijvoorbeeld granen zoals haver, muesli, toast, gekookte of roerei en fruit; voor lunch en diner kies je voor sandwiches, soepen, rijst, gestoomde groenten, vis, gegrilde kip en yoghurt.

Drink veel vocht om uitdroging te voorkomen. Je raakt snel uitgedroogd als je in drukcabines in vliegtuigen zit of als je bezienswaardigheden in de zon bekijkt. Bewaar altijd flessen water en pakjes vruchtensappen, vooral als u met kinderen reist.

Vermijd overmatig snacken door jezelf bezig te houden. Als je lange uren moet wachten op een aansluitende vlucht, loop dan door het gangpad of doe wat lichte rekoefeningen. Je kunt zelfs boeken lezen om je aandacht af te leiden van snacken.

Zorg er tegelijkertijd voor dat je voldoende en met regelmatige tussenpozen eet. Eet elke 4-5 uur iets. Als u dit niet doet, zal het uw bloedsuikerspiegel en insulinespiegels verstoren, die beide de vetopslag en een lager metabolisme bevorderen, wat leidt tot gewichtstoename.

Neem geen extra vitamine- of mineralensupplementen tijdens vakanties of reizen, maar neem alleen die aanbevolen door uw arts of voedingsdeskundige. Het nemen van extra supplementen heeft geen extra voordeel.

Je kan misschien ook genieten van: