Antwerpen is een bruisende stad waardoor een uitstap ongetwijfeld een ervaring wordt om nooit te vergeten! Gelukkig zijn er dan ook verschillende opties om uit te kiezen voor schoolbezoeken in Antwerpen.

Stadsgidsen

Je kan ervoor kiezen om de stad zelf te verkennen met de stadsgidsen op de vele locaties in Antwerpen, deze zijn thematisch te boeken. Dit kan bijvoorbeeld zijn; De Joodse gemeenschap in Antwerpen, locaties in Antwerpen/Antwerpen heet je welkom, een multiculturele wandeling, Antwerpen in de oorlogen, een architectuurwandeling, een Rubenswandeling, … en nog zoveel meer.

Musea

Daarnaast zijn er ook vele leuke activiteiten te doen in de stad. Zo is er een bezoek mogelijk aan één van de vele musea. Een eerste aanrader is het Red Star Line museum. Hier vind je informatie over de grote emigraties naar Amerika vanuit Antwerpen. Op een boogscheut van dit museum vind je het MAS. Dit is de afkorting voor het Museum Aan de Stroom. Zij bezitten een grote permanente collectie en organiseren hippe tentoonstellingen. Daarnaast kun je gratis van op het dak van het museum, waar je een schitterend panorama uitzicht hebt over de stad. Nog een aanrader is het museum Plantin-Moretus. In dit museum vind je een paleis en drukkerij en neem je een kijkje in de mooiste boeken. Je beleeft hoe woord en beeld wereldwijd werden verspreid lang voor onze tijd. Hou je van duiken in de tijd, ga dan ook naar het Rubenshuis. Dit is het huis waar één van de grootste schilders ooit woonde, leefde én werkte, en waarvan hij een groot deel zelf ontworpen heeft. Iets buiten de stad vind je het Middelheimmuseum, een museum in openlucht aan het Middelheimziekenhuis, in een prachtig park. Leuk om eens in een andere setting van kunst te genieten en ook coronaproof. Daarnaast zijn ook zeker het DIVA (museum voor diamant, juwelen en zilver), het MoMu (het modemuseum) en het FOMU (fotomuseum) fantastisch.

Ideale uitstap

Antwerpen is een stad die veel te bieden heeft qua cultuur; op het gebied van eten en drinken, kunstgeschiedenis, hedendaagse kunst, erfgoed, … En is daarom zeker een bezoek waard. Er zijn talrijke monumenten zoals Het Steen, het Havenhuis, De Ruien, verschillende beeldhouwwerken en prachtige pleinen en historische straten. Ook om te winkelen zit je in Antwerpen goed. Een ideale dag in Antwerpen bestaat daarom uit het opsnuiven van wat cultuur, een geplande activiteit, alsook wat ongeplande/vrije tijd om door de stad te kuieren en deze zo te ontdekken.

Je kan misschien ook genieten van: