Vliegreizen is duur. Maar ik vertel je niet iets wat je nog niet weet. Er zijn veel manieren om geld te besparen op vliegreizen – sommige zullen u een beetje besparen, andere zullen u veel besparen. Kijk voordat u uw volgende reis boekt of een van deze tips om geld te besparen een optie voor u is.

Overweeg om vanaf een andere luchthaven te vliegen. Soms heeft de dichtstbijzijnde luchthaven niet de beste tarieven. Het controleren van de tarieven op een of twee van de volgende dichtstbijzijnde luchthavens kan betere tarieven opleveren dan de luchthaven die het dichtst bij u ligt. Het kan de moeite waard zijn om een ​​extra uur naar het vliegveld te reizen om honderden dollars te besparen.
Als je een reis gepland hebt voor de toekomst, maar je bent nog niet klaar om je tickets te bestellen, meld je dan aan voor e-mailalerts van alle luchtvaartmaatschappijen die vanaf de luchthaven(s) bij jou in de buurt naar je bestemming vliegen. U weet nooit wanneer een luchtvaartmaatschappij een special naar uw exacte bestemming uitvoert.
Als je klaar bent om je tickets te bestellen, bestel ze dan zo lang mogelijk van tevoren. De goedkoopste vliegtickets zijn snel uitverkocht. Hoe dichter bij de vlucht u uw wil tickets kopen; hoe duurder de tickets waarschijnlijk zijn. Dit geldt vooral rond de feestdagen.
Als u tijdens de vakantie reizen boekt, overweeg dan om tijdens de vakantie zelf te vliegen. De dagen voorafgaand aan een vakantie kunnen vliegtickets het hoogst zijn van het hele jaar. Als u op de dag van de vakantie kunt vliegen, kunt u enkele van de laagste vliegtickets van het jaar krijgen. Als u besluit om tijdens de vakantie te boeken, probeer dan zo vroeg mogelijk op de dag te boeken voor het geval er vertragingen zijn, zodat u de vakantiefestiviteiten niet mist als u eenmaal op uw bestemming bent aangekomen.
Als u rechtstreeks met de luchtvaartmaatschappij belt voor uw tickets, vraag dan om het goedkoopste tarief, niet alleen het tarief voor touringcars. Er is misschien een goedkoper tarief in een betere stoel, maar je zult het nooit weten als je het niet vraagt.
Vlieg op de vrije dagen. Dinsdag, woensdag, donderdag en soms zaterdag worden als vrije dagen beschouwd (tenzij het rond een feestdag is). Als je op die dagen van en naar je bestemming kunt vliegen, heb je veel meer kans op goedkopere vluchten.
Bekijk de tarieven op rode-ogen-vluchten. Die vluchten zijn niet zo snel uitverkocht als andere vluchten en kunnen daarom goedkopere tarieven hebben. Natuurlijk, als geld geen rol zou spelen, zou de rode ogen waarschijnlijk niet je eerste keuze zijn, maar aan de andere kant slaap je je een weg door de hele vlucht. Dat is altijd een goede manier om een ​​vlucht door te brengen. En als u vliegen op vrije dagen combineert met vliegen met rode ogen op een vrije dag, krijgt u misschien een echte deal.
Doe je huiswerk door de tarieven op de verschillende websites te vergelijken. Travelocity, Priceline, Expedia, Orbitz, Cheap Tickets en vele andere websites hebben scherp geprijsde vliegtickets, evenals kortingen op hotels, autoverhuur en andere zaken die met reizen te maken hebben. Neem de tijd om de tarieven voor elke website te bekijken elke keer dat u uw reis boekt.
Terwijl je je huiswerk doet, vergeet dan niet om de websites van de luchtvaartmaatschappij te bekijken. Soms hebben de websites van de luchtvaartmaatschappij zelfs betere deals dan de kortingssites. Al dit huiswerk kost wat tijd, maar het zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen met grote besparingen.
Ga buiten je comfortzone. U bent misschien gewend om altijd met dezelfde grote luchtvaartmaatschappij te vliegen, maar als u een van de nieuwere kleinere luchtvaartmaatschappijen overweegt, zult u misschien verbaasd zijn over de besparingen die u kunt behalen.
Voordat je je tickets boekt, moet je ervoor zorgen dat de prijs die je hebt inclusief alle toeslagen en belastingen is. Als u niet de volledige prijs van de tickets inclusief toeslagen en belastingen krijgt, boekt u misschien niet echt de goedkoopste vliegtickets.
Nu u geld heeft bespaard op uw vliegtickets, zijn er enkele dingen die u kunt doen om geld te besparen op andere delen van uw vlucht.
Zoek uit wat het maximale bagagegewicht is voor de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist en zorg ervoor dat u dit niet overschrijdt. Als u bagage incheckt die de gewichtslimiet overschrijdt, kan de luchtvaartmaatschappij u een toeslag in rekening brengen voor elke bagage die de limiet overschrijdt.
Als u met de auto naar het vliegveld gaat, zorg er dan voor dat u vroeg genoeg vertrekt, zodat u kunt parkeren op een van de parkeerplaatsen buiten het terrein die zich dicht bij het vliegveld bevinden.
Als je een nichtje of neefje in de schoolgaande leeftijd hebt, een buurman of iemand in die leeftijdscategorie die in de buurt woont, vraag hem dan om je van en naar het vliegveld te brengen. U kunt ze $ 25 per enkele reis betalen en een bundel besparen op parkeren op de luchthaven en van deur tot deur service naar de luchthaven krijgen.
Neem je eigen tussendoortjes. Als uw luchtvaartmaatschappij eten serveert, kunnen ze daarvoor kosten in rekening brengen, en de kans is groot dat het niet erg goed zal zijn. Je zult ook niet in de verleiding komen om de hoge prijs te betalen voor de snacks die je koopt bij de concessies na de beveiliging, omdat je al hebt wat je nodig hebt in het vliegtuig.
Hetzelfde geldt voor uw leesmateriaal. Breng je eigen spullen mee die je al in huis hebt in plaats van ze te kopen in de luchthavenwinkels. Een vlucht is het perfecte moment om dat boek te lezen dat u zo graag wilde lezen.

Je kan misschien ook genieten van: